ACTUALITATE 23 septembrie 2015

Alexandru Mironov dezvăluie joi, la APChat, secretul omenirii din anul 2035

de Covasna Media | 858 vizualizări

Când un copil în vârstă de 4 ani buchisește primele litere ale alfabetului pe romanul lui Jules Verne, „20.000 de leghe sub mări”, aplecarea lui pentru SF și puterea de a vedea în viitor devin consecința directă și iminentă a acelui fapt. Așa s-a întâmplat cu Alexandru Mironov, care pasionat de science-fiction și de tot ce înseamnă anticipație, a dobândit în timp convingerea, pe care și-a și exprimat-o la un moment dat într-un interviu, că numai proştilor şi snobilor le este frică de viitor, din cauza unor greşeli genetice în molecula lor de ADN.

Cei care nu se tem de viitor și sunt dornici să afle cum se proiectează acesta în perioada următorilor 20 de ani sunt invitați să participe la prima ediție de APChat, organizată de Asociația Pentru Comunitate, unde jurnalistul de știință și povestitorul de SF Alexandru Mironov va vorbi despre „Omenirea în anul 2035”.

Autor al unora dintre cele mai interesante cărți publicate la noi, între care „Enigmatic pământul”, „Întâmplări din mileniul III”, „Laboratoarele lumii de mâine”, „În direct cu NASA” și „Lumea după Google”, Alexandru Mironov pare a fi omul căruia viitorul i se relevă fără rezerve. Auzindu-l vorbind, începi să suspectezi că mașina călătoriei în timp a fost inventată, iar omul acesta este unul dintre primii pământeni care știu să o folosească. Poveștile pe care le spune sunt atât de veridice, încât, ascultându-le, ți se pare că ai deschis o carte de istorie a viitorului.

Cei curioși să descopere mai multe despre lumea viitorului trebuie doar să vină joi seara, de la ora 18:30, în Amfiteatrul de la etajul I al clădirii UBB – Extensia Sfântu Gheorghe. Intrarea este liberă, iar întâlnirea va oferi nu doar șansa de a asculta povești despre viitor, ci și oportunitatea de a adresa cât mai multe întrebări despre tot ce ține de știință și SF.

Va fi o discuție incitantă în cadrul celui mai nou eveniment organizat de Asociația Pentru Comunitate, APChat, care are ca parteneri Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu”, DJST Covasna și Universitatea Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe.

Pagina 08

ACPhat – cea mai nouă serie de evenimente culturale din Sfântu Gheorghe

Una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate organizații de tineret din Sfântu Gheorghe, Asociația pentru Comunitate, lansează joi o nouă serie de evenimente: APChat.

Pornind de la sensul cuvântului englezesc chat, care se regăsește în denumirea evenimentului și care înseamnă a sta de vorbă, APChat este astfel conceput încât să îi ofere publicului șansa unor întâlniri cu personalități marcante din lumea culturală, artistică și muzicală.

Într-o atmosferă relaxată, invitatul și participanții vor putea discuta pe o temă dată, interacționând constant. Departe de a fi un gen de conferință aridă și plictisitoare, APChat este mai curând o întâlnire amicală și un cadru perfect pentru un schimb de idei.

Începând de joi, 24 septembrie, când invitat este jurnalistul de știință și povestitorul de SF Alexandru Mironov, APChat se va organiza în fiecare lună, de toamna până primăvara. Printre „vedetele” din lumea culturală pe care organizatorii intenționează să le aducă la întâlnirea cu publicul din Sfântu Gheorghe se numără personalități precum Aurora Liiceanu, Maia Morgenstern și Oana Pellea.

Prin stilul și farmecul personal, dar și prin temele de un inedit surprinzător, fiecare invitat al APChat va aduce de fiecare dată un plus de informație, delectând totodată publicul care va avea în fiecare lună un nou prilej de destindere.

Pe lângă sprijinul oferit de diverși parteneri, APChat este un eveniment susținut financiar de Autoliv.

Remember APC

Până nu demult, Asociația pentru Comunitate (APC) era cunoscută de întreaga comunitate din municipiu, dar și din județ, pentru calitatea sa de organizator de tabere, conferințe, spectacole, acțiuni caritabile și de strângere de fonduri, mese rotunde, dezbateri publice și acțiuni ecologice, menite să anime spiritul orașului și să aducă împreună oamenii, indiferent de etnie. De-a lungul anilor, APC s-a implicat activ în organizarea sărbătorii Zilei Naționale a României la Sfântu Gheorghe, promovând necesitatea organizării unor manifestări de amploare, la care să participe cât mai mulți din locuitorii județului.

Câteva dintre evenimentele memorabile, de care s-au bucurat zeci de mii de oameni și pe care Asociația pentru Comunitate le-a organizat în timp, sunt concertele Pasărea Colibri și Ioan Gyuri Pascu, Voltaj, spectacolul de teatru Zic-Zac în premieră la Sfântu Gheorghe, prima Gală a Societății Civile Tinere din România, Ziua Educației Nonformale 2012, Ziua Astronomiei și proiectul Punte între generații.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.