ACTUALITATE 1 iulie 2015

„Alege! Este dreptul tău”

de Covasna Media | 90 vizualizări

Câştigătoarele fazei judeţene a concursului naţional „Alege! Este dreptul tău” – ediţia a XIII-a, elevele Bolog Andrea din cadrul Liceului Tehnologic „Ápor Péter” Tg. Secuiesc şi Sabrina Vătămanu din Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe au participat în perioada 22 – 27 iunie la etapa naţională a concursului. Anul acesta, concursul s-a desfăşurat în Tabăra pentru tineret Delfin, din Năvodari, întrunind 79 de elevi.

Concursul „Alege! Este dreptul tău”, cu o tradiţie de 13 ani, este organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi face parte din strategia de informare şi educare a tinerilor consumatori. Concursul are loc la nivelul întregii ţări şi se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani şi are ca scop informarea copiilor şi tinerilor în calitatea lor de viitori consumatori şi cum pot avea o atitudine activă pentru respectarea drepturilor lor.

Elevii parcurg trei probe constând în expoziţie de desene pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, faza individuală (eseu şi test grilă) şi concurs pe echipe (studiu de caz, interpretare spot publicitar, realizare a unui poster) pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 14 si 18 ani.

Alături de ANPC, ca partener principal în pregătirea concursului este Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România, organizaţie neguvernamentală pentru consumatori.

Eleva Patricia Beteringhe, din cadrul Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe a câştigat menţiune la categoria „Desene clasele I-III”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 19 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 4 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.