ACTUALITATE 14 mai 2019

Al treilea weekend fără accidente grave în județ

de Covasna Media | 445 vizualizări

Se menține, în planul siguranței rutiere, trendul ultimelor weekend-uri în care nu au fost înregistrate accidente grave pe raza județului Covasna.

La sfârșitul acestei săptămâni a fost înregistrat un singur eveniment rutier, la Întorsura Buzăului, unde un tânăr de 19 de ani care circula băut cu bicicleta s-a dezechilibrat și a căzut, autoaccidentându-se. La testarea cu etilotestul a reieșit că cel în cauză avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii atrag atenția că obligația de a nu circula pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice nu-i vizează doar pe șoferi, ci și pe bicicliști. Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevede în mod expres, în ce-i privește pe bicicliști, interdicția de a se deplasa pe drumurile publice atunci când se află sub influența alcoolului.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul tânărului de 21 de ani, se dovedește că alcoolul și conducerea vehiculelor pe drumurile publice, indiferent că vorbim despre autoturism sau bicicletă, nu este cea mai potrivită combinație. Nu de puține ori această situație s-a sfârșit în mod tragic, de aceea polițiștii le recomandă cetățenilor să evite expunerea la astfel de pericole.

Reflexele și atenția unei persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sunt afectate în mod substanțial, iar abilitățile necesare conducerii pe drumurile publice au și ele de suferit. Nu conduceți dacă ați consumat alcool, pentru a vă feri de implicarea în accidente rutiere, dar și pentru a-i proteja pe ceilalți participanți la trafic de implicarea într-un eveniment nedorit.

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.