ACTUALITATE 11 ianuarie 2016

Ajutorul pentru Mauro a venit de la prima oră a dimineţii

de Covasna Media | 366 vizualizări

Mauro caz social Intorsura Buzaului ianuarie 2016 - 1Bokk Vitalis Kinga, Kovács Etele, Nemeth Loránd Csaba şi Forro Béla sunt cei care au răspuns, încă de la prima oră a dimineţii de luni, apelului de a-l ajuta pe Mauro Sporea, copilul de 11 ani din Brădet – Întorsura Buzăului, diagnosticat cu parapareză spastică.

„Azi diminieaţă când am citit articolul, am fost pur şi simplu impresionat. Noi am mai lucrat cu copii bolnavi. Am dresat pentru ei câini comunitari. Ştim despre situa­ţia lor şi putem spune că simţim şi noi ce simt aceşti copii. Astfel că imediat am luat legătura cu colegii mei cu care am colaborat la proiectul cu câini terapeutici şi toată lumea a vrut să ajute cu bani pentru pantofii ortopedici, dar şi pentru tratament”, ne-a declarat Forro Béla, președintele asociației Székely Kutya Klub din Târgu Secuiesc.

Mai mult decât atât, Kovács Etele, kinetoterapeut în Braşov, s-a oferit chiar să îl primească pe Mauro la clinică în vederea unei evaluări. „În funcţie de rezultate, ne decidem cum îl putem ajuta în continuare pe băiat, fie că este vorba de proteze, tratament sau altele”, ne-a spus acesta.

„Le mulţumim mult tuturor celor care ne ajută! Nu vrem să fie nimeni în situaţia noastră. Să dea Dumnezeu sănătate tuturor, în special copiilor. Doar atunci când suntem sănătoşi simţim că trăim, să ştiţi! Ne bucurăm mult să auzim şi de sprijinul domnului kinetoterapeut. Poate nu vom mai fi nevoiţi să batem atâta drum pentru recuperare, până la Gura Ocniţei, ca până acum”, ne-a spus bunica lui Mauro, Daniela Sporea.

Potrivit acesteia, azi dimineaţă la ora 5, Mauro a plecat la recuperare la clinica din municipiul Târgovişte.

Chiar dacă problema lui Mauro nu are o rezolvare pe termen scurt, este o bucurie să cons­taţi că oamenii de bine reacţionează aşa prompt şi fără ezitare la problemele semenilor, dând dovadă de compasiune, dar mai ales demonstrând că schimbarea începe, în primul rând, de la noi înşine.

Iulia Drăghici

Mirela Cara

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.