ACTUALITATE 23 februarie 2010

Ajutoarele de încălzire, mai puţine decât sezonul trecut

de Covasna Media | 90 vizualizări
Numărul ajutoarelor de încălzire oferite prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Covasna a scăzut cu aproape 2.000 faţă de iarna trecută. 23feb2010-ajutorAjutoarele pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale s-au acordat, potrivit unei noi legislații, în funcție de veniturile medii nete lunare pe membru de familie, lunar, în funcție de încadrarea în grilele de venituri de la 0 la 615 lei, în cuantum de la 19 lei până la 262 lei. Numărul total de cereri depuse pentru ajutoarele de încălzire cu gaze naturale şi ajutoare aprobate pe luna decembrie 2009 a fost de 12.589

Numărul ajutoarelor de încălzire oferite prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Covasna a scăzut cu aproape 2.000 faţă de iarna trecută.

23feb2010-ajutorAjutoarele pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale s-au acordat, potrivit unei noi legislații, în funcție de veniturile medii nete lunare pe membru de familie, lunar, în funcție de încadrarea în grilele de venituri de la 0 la 615 lei, în cuantum de la 19 lei până la 262 lei.

Numărul total de cereri depuse pentru ajutoarele de încălzire cu gaze naturale şi ajutoare aprobate pe luna decembrie 2009 a fost de 12.589, efectuându-se plăți în valoare de 246.111 lei pentru luna noiembrie.

Ajutorul de încălzire cu energie termică sistem centralizat se acordă în funcție de veniturile medii nete lunare pe membru de familie de la 0 la 615 lei, compensarea se acordă în proporții cuprinse între 10-100%, iar pentru beneficiarii de ajutor social, compensarea se acordă în proporție de 100%.

La finele lui decembrie, numărul total de cereri depuse şi aprobate pentru beneficiarii de ajutor de încălzire cu energie termică sistem centralizat a fost de 248, iar suma plăților effectuate de 9.632 lei.

Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri beneficiază de un ajutor lunar pentru încălzirea locuinței în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie care nu trebuie să depăşească 615 lei. Cuantumul ajutorului acordat este de la 16 lei până la 54 lei, iar pentru beneficiarii de ajutor social, ajutorul lunar este de 58 lei. În acest caz, s-au înregistrat 29.087 de cereri aprobate.

Suma plăților efectuate pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009 a fost de 2.299.894 lei.

Sumele primite cu titlu de ajutoare de încălzire de la Agenția Națională pentru Prestații Sociale, s-au transferat în teritoriu către către: bugetele locale, în vederea plății ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi în conturile deschise special cu această destinație de către furnizorii de energie termică şi gaze naturale pentru decontarea acestor ajutoare der încălzire.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.