ACTUALITATE 3 septembrie 2020

Agent economic din Vâlcele, amendat cu 30.000 de lei de Garda de Mediu

de Daniela Luca | 2555 vizualizări

Activitatea societății a fost sistată temporar 

Un agent economic din Vâlcele care a desfășurat activitatea de exploatare a agregatelor minerale fără să dețină actele de reglementare din punct de vedere al mediului a fost amendat săptămâna trecută cu 30.000 de lei. Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus totodată sistarea activității până la obținerea actelor necesare. 

„Ca urmare a unei sesizări înregistrate la Garda de Mediu Covasna, referitor la activitatea unei cariere pentru extragerea agregatelor minerale, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului, unde s-a constatat că agentul economic a început activitatea fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al mediului”, transmite Garda de Mediu pe pagina de Facebook. 

Pentru această abatere, societatea a fost sancționată cu o amendă de 30.000 de lei și s-a dispus totodată și oprirea activității până la obținerea actelor de reglementare.

Șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea a precizat că agentul economic, amendat săptămâna trecută, exploata agregatele minerale pe raza comunei Vâlcele. 

„Amenda e de la 30.000 la 60.000 de lei și s-a aplicat 30.000 de lei și suspendarea activității până obține actele de reglementare”, ne-a spus Lucian Cândea. 

Conform acestuia, societatea și-a început recent activitatea. 

Bilanțul primelor opt luni ale anului 2020 al Gărzii de Mediu Covasna arată că s-au aplicat amenzi în valoare de 719.300 lei, dintre care 91.000 de lei în luna august. Pe lângă asta, comisarii în protecția mediului au dispus anul acesta suspendarea activității a șapte societăți și au înaintat și trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare. 

Sursă foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.