ACTUALITATE 26 iunie 2012

Adrian Năstase a fost externat. Fostul premier a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova

de Covasna Media | 34 vizualizări

ADRIAN NĂSTASE a fost EXTERNAT de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Năstase. Fostul premier Adrian Năstase a fost preluat de poliţişti şi este dus la Spitalul Penitenciar Rahova. La ora 22.40 Ambulanţa în care se afla Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Penitenciarului Rahova. Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, şi-a condus tatăl până la intrarea în curtea penitenciarului.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că nu există niciun impediment ca mandatul emis pe numele lui Adrian Năstase pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare să fie pus în aplicare.

IGPR a cerut lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au cerut amânarea judecării solicitării pe motiv că Năstase ar trebui să fie şi el citat în acest proces, însă magistraţii au respins cererea.

Tot marţi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că au început urmărirea penală faţă de:

GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

În sarcina celor patru inculpaţi s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.