ACTUALITATE 20 noiembrie 2013

„Adoptă un stil de viaţă durabil”

de Covasna Media | 744 vizualizări

Săptămâna Educaţiei Globale la Şcoala Gimnazială „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe

În săptămâna 11-15 noiembrie, în Şcoala Gimnazială „Ady Endre” s-au desfăşurat activităţile propuse pentru Săptămâna Educaţiei Globale pe tema „Adoptă un stil de viaţă durabil”. Obiectivele acestei săptămâni au fost conştientizarea trăirii într-o lume globalizată şi a rolului nostru ca cetăţeni ai acestei lumi; formarea şi dezvoltarea atitudinilor de respect pentru diversitate şi a abilităţilor de comunicare interculturală; înţelegerea cauzelor şi a efectelor problemelor majore care afectează lumea; oportunităţi de a concepe şi a lua măsuri pentru a face ca lumea să devină un loc mai echitabil şi durabil. Grupul ţintă căruia s-au adresat aceste activităţi a fost format din elevi, profesori, părinţi, comunitatea locală.

Rezultatele aşteptate au fost cunoaşterea obiectivelor proiectului şi participarea conştientă la realizarea lor a membrilor grupului ţintă; creşterea gradului de conştientizare a grupului ţintă faţă de importanţa unei alimentaţii sănătoase; antrenarea comunităţii în cunoaşterea şi respectarea cadrului legislativ privind protecţia consumatorului.

Modalităţile de monitorizare şi evaluare ale proiectului au fost respectarea termenelor de către toţi partenerii implicaţi în proiect; observaţii pe parcursul derulării proiectului; cantitatea şi calitatea produselor estimate; schimbarea comportamentelor apărute în cadrul grupurilor ţintă.

Pentru realizarea obiectivelor propuse am desfăşurat următoarele activităţi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luni – Ziua alimentaţiei sănătoase

În pauza mare, în holul şcolii s-a organizat Târgul alimentelor sănătoase. Au participat elevii claselor a V-a A, B, şi a VI-a A, B, C. Elevii au adus fructe şi legume, cu ajutorul diriginţilor au preparat diferite salate (de fructe, de sfeclă roşie, de legume), ceai din plante medicinale, pe care le-au vândut celorlalţi elevi din şcoală. Activitatea a fost coordonată de diriginţii claselor a V-a şi a VI-a, şi a participat un număr mare de elevi.

Între orele 11 şi 12, micologul Zoltán  Sandor a ţinut o prezentare despre ciupercile care se găsesc în zona noastră. Au participat elevii claselor a V-a A, a VI-a A şi a VII-a A.

De la ora 11.00 elevii clasei a VII-a B au participat la o activitate interactivă bazată pe pedagogia dramei, organizată de trupa de teatru Osonó. În cadrul acestei activităţi elevii au discutat despre problemele adolescenţiei, comportamentul adecvat în relaţiile intersexuale. Elevii au fost conduşi şi supravegheaţi de diriginta clasei, Zsigmond Mária.

Marţi – Ziua sportului

În pauza mare toţi elevii şcolii au participat la o activitate Zumba. Activitatea a fost condusă de educatoarea Hermina Preda, instructor zumba.

De la ora 12 elevii claselor a V-a B şi a VI-a B sub coordonarea profesoarelor Szász Zsuzsanna şi Máté Edit au vizitat Agenţia de Protecţia Mediului, unde au avut parte de o prezentare despre cele mai importante probleme de mediu din zonă, precum şi normele de protecţie a mediului.

Joi – Ziua igienei

De la ora 10 a fost invitat Dezső Attila, medic stomatolog, care a ţinut o prezentare despre normele de igienă orală pentru elevii claselor 0 – IV. Activitatea a fost deosebit de instructivă pentru cei mici, care au primit şi materiale promoţionale.

În pauza mare, în holul şcolii a fost organizată o expoziţie de obiecte tradiţionale. Elevii claselor a VI-a A şi a VII-a A au adus de acasă obiecte tradiţionale (feţe de masă, port popular românesc) pe care le-au expus.

Vineri – Excursie la Sinaia

Excursie educativă la Sinaia – Vizitarea Castelului Peleş. Au participat clasele P. A, a IV-a A şi a VI-a A cu conducătorii de clasă: Maria Bularca, Maria Teacă, Lucia Micu.

Director adjunct, Profesor Constanţa Balog

Consilier educativ, Profesor Szente Zsofia

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.