ACTUALITATE 17 martie 2010

Adăpost de noapte la Sfântu Gheorghe, în clădirea unei foste centrale termice

de Covasna Media | 257 vizualizări

O centrală termică de pe strada Romulus Cioflec din Sfântu Gheorghe va fi transformată în adăpost de noapte, urmare a tot mai multor solicitări în acest sens din partea persoanelor care nu au o locuinţă.

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat în ultima sa şedinţă Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru proiectul “Centru Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost”, în vederea obţinerii unei finanţări prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.2. „Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Valoarea investiţiei este de aproape 4 milioane de lei, iar de derularea proiectului se va ocupa Direcţia de Asistenţă Comunitară Sfântu-Gheorghe.

Clădirea în care se doreşte amenajarea adăpostului a fost neutilizată în ultimii ani, drept pentru care starea sa este destul de degradată şi necesită intervenţii la pereţi şi tâmplărie, inclusiv finisaje interioare şi exterioare. Reabilitarea va cuprinde şi o nouă compartimentare a clădirii, care la final va avea hol de primire, cameră de zi, grupuri sanitare separate pentru femei şi bărbaţi, centrală termică proprie, spălătorie-uscătorie, un depozit şi un atelier de întreţinere. Recompartimentarea include şi crearea a patru dormitoare cu o capacitate totală de 34 de persoane la parter şi alte nouă dormitoare la etaj, cu o capacitate totală de 59 de persoane.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.