ACTUALITATE 10 aprilie 2020

Acum ai şansa de a avea o carieră în armată! Depinde doar de tine!

de Covasna Media | 2395 vizualizări

Ministerul Apărării Naționale, prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Covasna, desfășoară activităţi de recrutare a candidaților – băieți și fete pentru admiterea la cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate, pentru anul școlar 2020 – 2021, după cum urmează:

  • Pentru cursul de formare a ofițerilor în activitate, la:

Centrul de instruire pentru muzici militare - București, în arma/ specialitatea militară:

- Muzici militare = 5 locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituții de învățământ superior acreditate, cu diplomă de licență, care îndeplinesc, cumulativ, condițiile și criteriile generale și specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare și care au vârsta de cel mult 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare.

Termenul limită de înscriere a candidaților este 29 aprilie 2020. (după această dată nu se mai primesc solicitări).

  • Pentru cursurile de formare a subofițerilor în activitate, la:

Centrul de perfecționare medico-militară - Sibiu, în arma/ specialitatea militară:

- Sanitar = 40 de locuri;

Termenul limită de înscriere a candidaților este 29 aprilie 2020. (după această dată nu se mai primesc solicitări).

Centrul de instruire pentru muzici militare - București, = în arma/ specialitatea militară:

- Muzici militare = 37 de locuri.

Termenul limită de înscriere a candidaților este 29 aprilie 2020. (după această dată nu se mai primesc solicitări).

Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale – Vlădeni, jud. Brașov, în armele/ specialitățile militare:

Forțe speciale = 20 de locuri (candidații provin din rândul soldaților și gradaților profesioniști în activitate);

Parașutiști comando = 20 de locuri (candidații provin din rândul soldaților și gradaților profesioniști în activitate, precum și din rândul civililor din cadrul și din afara Ministerului Apărării Naționale).

Termenul limită de înscriere a candidaților este 29 aprilie 2020. (după această dată nu se mai primesc solicitări).

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai unei unități de învățământ postliceal acreditate care îndeplinesc, cumulativ, condițiile și criteriile generale și specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare și care au vârsta de cel mult 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere la cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate, candidații vor parcurge următoarele etape:

înscrierea (în această perioadă) de la distanță (telefonic sau on-line), la Centrului militar județean Covasna;

- susținerea probelor de selecție (evaluarea psihologică și evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul zonal de selecție și orientare – Breaza;

- efectuarea examinării medicale la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria“ – Brașov;

- definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Covasna;

- participarea la concursul de admitere la cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate în instituțiile/ unitățile militare de învățământ/ instruire

ARMATA oferă ceea ce-și dorește orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viață, respectiv: educație gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare și construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur și atractiv.

Detalii suplimentare întocmirii dosarului şi informaţii legate de etapele care sunt de parcurs se pot obține la sediul  Biroului informare-recrutare al Centrului militar judeţean Covasna, situat în municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kos Károly nr. 3, telefon 0267-311.209 int. 114 sau 0267-351.029.

Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare este: Luni, Miercuri, Joi şi Vineri între orele 08.30 – 16.30 iar Marţi între orele 08.30 – 18.30.

În această perioadă, pentru limitarea transmiterii comunitare a noului coronavirus, recomandăm relaționarea telefonică sau prin mediul on-line și prezentarea la sediul centrului militar doar la finalizarea dosarului de candidat.

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la adresele www.mapn.ro, www.Facebook.com/  Recrutare MApN sau www.Facebook.com/ Centrul Militar Judeţean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.