ACTUALITATE 15 august 2016

Activităţile pentru siguranţa cetăţeanului continuă – peste 700 de sancţiuni aplicate în ultima săptămână de IPJ Covasna

de Covasna Media | 759 vizualizări

Siguranţa cetăţeanului şi menţinerea climatului de siguranţă publică sunt preocupări permanente pentru poliţişti şi reprezintă scopul acţiunilor desfăşurate de aceştia.

În perioada 05-11 august a.c., poliţiştii au intervenit la 217 evenimente, 88 dintre acestea fiind sesizări venite prin 112.

Prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a concretizat în constatarea a 77 de infracţiuni, dintre care 22 au fost constatări în flagrant. Din cele 77 de fapte, 34 au fost infracţiuni contra patrimoniului, 21 contra persoanei şi 7 la regimul circulaţiei.

De asemenea, au fost aplicate 709 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 180.132 de lei. Dintre acestea 93 au fost pentru abateri la regimul convieţuirii sociale reglementat de Legea 61/1991 şi 19 pentru fapte de natură economică.

Pentru menţinerea siguranţei traficului rutier au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale, 192 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot pentru abateri în trafic au fost reţinute 23 de premise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat un control la o societate comercială din oraşul-staţiune Covasna, iar în urma verificărilor au depistat unele nereguli. În cauză s-a luat măsura confiscării a 336 kg de legume şi fructe şi 200 buc. de porumb ştiulete, în valoare de 672 de lei, care au fost predate unei unităţi specializate în vederea comercializării, administratorul neputând să prezinte niciun document legal pentru produsele respective. Totodată s-a dispus sancţionarea societăţii cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul comerţului.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.