ACTUALITATE 15 mai 2020

Activități preventive în județul Covasna, în sprijinul structurilor M.A.I. implicate în acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19

de Covasna Media | 2728 vizualizări

  Având în vedere contextul situației epidemiologice actuale, determinată de răspândirea SARS-CoV-2 (COVID-19) și necesitatea sprijinirii măsurilor speciale realizate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne pentru reducerea riscurilor contaminării, în perioada stării de urgență, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Covasna au desfășurat, pe raza județului, 37 de activităţi cu scop preventiv, pe baza evaluării zonelor de risc la corupție și a analizei oportunității sprijinirii misiunilor operative ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne care interacționează cu cetățenii.

La activități au participat 107 lucrători din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și polițiști locali din municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.

Activităţile s-au desfăşurat pe raza judeţului Covasna, atât la dispozitivele de pază a centrelor de carantină, cât și la echipajele constituite în vederea verificării respectării circulaţiei persoanelor în afara locuinței/gospodăriei sau a altor măsuri impuse de situația epidemiologică actuală.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora și a consecințelor negative asupra imaginii ministerului, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului Coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunității din care fac parte, cât și asupra întregii societăți.

În cadrul discuţiilor purtate cu lucrătorii M.A.I. s-a evidențiat întreg sprijinul operațional și celeritatea pe care D.G.A. le pot oferi, în situația unor presiuni de corupție sau al sesizării unor vulnerabilități specifice corupției în orice domeniu de activitate. De asemenea, am reiterat necesitatea sesizării urgente a situațiilor în care diverse persoane solicită, contra unor sume de bani ori a altor foloase, eventuale favoruri (spre exemplu: facilitarea ieșirii din centrele de carantină, înlesnirea contactului direct cu persoane din afara sau din interiorul centrelor de carantinare etc.).

În acest sens, le-au fost comunicate datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Covasna și numărul Call-center anticorupție 0800.806.806, unde pot fi semnalate faptele de corupţie săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia activităților cu scop preventiv au fost respectate regulile de protecție și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii virusului.

Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela, în mod gratuit, din orice rețea fixă sau mobilă, Call-center-ul anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări privind faptele de corupție la adresa  de e-mail: covasna.dga@mai.gov.ro, telefonic la nr. 0267/307.490 sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Covasna din mun. Sfântu Gheorghe, strada Korosi Csoma Sandor nr. 16.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.