ACTUALITATE 4 octombrie 2021

Activități în Campania „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”

de Covasna Media | 818 vizualizări

Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Poliție rutieră

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021, în cadrul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, Direcția Generală Anticorupție desfășoară activități preventive destinate domeniului Poliție rutieră.

În acest context, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Covasna au desfășurat activități preventive destinate atât polițiștilor rutieri, cât și beneficiarilor serviciilor acestora.

Astfel, lucrătorii cu atribuții de poliție rutieră au participat la o întâlnire cu polițiștii anticorupție la care s-au pus în discuție subiecte vizând importanța adoptării unui comportament integru, modul de acțiune în situația în care o persoană le oferă bani pentru a nu lua măsurile legale, precum și urmările implicării în fapte de corupție.

De asemenea, activitățile preventive s-au adresat și cetățenilor, respectiv candidaților la susținerea examenului auto pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce. Acestora li s-au transmis informații cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție prin apelarea gratuită a Call center anticorupție 0.800.806.806, consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, distribuindu-le materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Abaterile pot fi semnalate la Call center Anticorupție!”.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca prin implementarea ei să se contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.

Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare/„M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau click pe următorul link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare.

Serviciul Județean Anticorupție Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.