ACTUALITATE 8 februarie 2017

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice continuă

de Covasna Media | 539 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează în permanență pentru protejarea fondului forestier și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, polițiștii din Brăduț au identificat marți, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, care au scos din rădăcini și au sustras 25 de arbori din pădurea de pe raza comunei, iar materialul lemnos rezultat îl transportau către domiciliu.

Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de scoatere fără drept din rădăcini și furt de arbori.

La Zagon, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani care a tăiat fără drept și a sustras doi arbori de esență foioase,din pădurea de pe raza comunei, iar lemnul rezultat l-a transportat cu o căruță la domiciliul său. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării cei 2,2 metri steri de lemn și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Polițiștii din Dobârlău, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au identificat pe raza de competență, un bărbat în vârstă de 53 de ani care transporta material lemnos fără a avea documente legale de proveniență sau transport. Din verificări s-a stabilit că acesta a tăiat ilegal și a sustras cinci arbori din pădurea de pe raza localității Dobârlău.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Totodată, polițiștii din Dobârlău au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 6.000 de lei, trei dintre acestea fiind pentru abateri săvârșite la regimul silvic și au fost confiscați 9 metri steri de material lemnos.

Acțiunile pe linie silvică vor fi continuate și în perioada următoare.

(IPJ Covasna)

 

 

Teme articol: poliţie silvicultura delicte
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.