ACTUALITATE 9 noiembrie 2016

Acțiuni preventive în unitățile școlare

de Covasna Media | 462 vizualizări

Marți, 8 noiembrie 2016, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o serie de activități preventiv-educative dedicate elevilor și preșcolarilor.

Astfel, micuții de la Grădiniţa Albă ca Zăpada din Sfântu Gheorghe au luat parte la o activitate pe tema siguranței rutiere. Aproape 40 de preșcolari și cadre didactice au participat la lecția deschisă susținută de polițiști și au aflat informații despre regulile de circulație pentru pietoni și bicicliști.

O altă activitate preventivă a fost organizată și desfășurată de polițiști în colaborare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna precum și un reprezentat din partea Tribunalului Covasna. Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, temele abordate vizând riscurile consumului de droguri şi substanţe etnobotanice.

La dezbaterile organizate au participat peste 170 de elevi și profesori, aceștia manifestând interes cu privire la temele discutate. Astfel tinerii au aflat chiar de la cei care lucrează în mod direct cu persoane care au consumat asemenea substanțe și le-au putut explica riscurile pe care le implică lumea drogurilor.

Prevenirea este o componentă importată a muncii de poliție, de aceea polițiștii vor continua seria activităților preventive pe tot parcursul anului școlar, încercând prin modalități cât mai atractive, să le transmită tinerilor că a preveni este mai ușor decât a combate. Prin astfel de activități polițiștii urmăresc adoptarea unei conduite preventive în rândul tinerilor, conduită bazată pe cunoașterea normelor legale, dar și a riscurilor la care se expun aceștia prin săvârșirea de fapte ilicite, precum și cunoașterea minimelor reguli de respectat pentru siguranța propriei persoane în diverse situații.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

Teme articol: poliţie elevi scoala prevenire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.