ACTUALITATE 11 iulie 2016

Acțiuni pentru siguranța comunității la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 269 vizualizări

Pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, menținerea climatului de ordine și siguranță publică și pentru menținerea siguranței traficului rutier, polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni preventive pe raza întregului județ în acest sfârșit de săptămână.

Astfel, în perioada 8–10 iulie 2016, peste 50 de polițiști au fost angrenați zilnic în acțiunile desfășurate, fiind constatate 8 infracțiuni și 238 de fapte de natură contravențională.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate depășește 56.000 de lei, iar dintre cele 238 de amenzi, 179 au fost pentru abateri în trafic și 36 pentru nerespectarea normelor Legii 61/1991.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare și au fost confiscate bunuri în valoare de 600 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii din Baraolt au depistat pe DJ 131, pe raza localității Căpeni, un tânăr de 21 de ani care conducea un moped fără a avea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Polițiștii din Târgu Secuiesc au oprit pe strada Ady Endre, un autoturism la volanul căruia a fost depistat un bărbat de 49 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.