ACTUALITATE 29 februarie 2016

Acţiuni pentru siguranţa cetăţeanului la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 162 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au constatat 23 de infracţiuni şi au aplicat aproape 400 de sancţiuni contravenţionale în cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 26-28 februarie, la nivelul judeţului Covasna, fiind vorba de acţiuni suplimentare pentru asigurarea şi menţinerea siguranţei publice şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

Astfel, poliţiştii rutieri, de la ordine publică, investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor pe linie de arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi de la alte structuri, au acţionat pe raza întregului judeţ.

În urma celor peste 150 de acţiuni şi controale efectuate, au fost constatate 23 de infracţiuni şi au fost aplicate 389 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 90.000 de lei, pentru abateri la regimul convieţuirii sociale şi ordinii publice, pentru abateri la regimul comerţului, la regimul silvic, dar şi pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul pazei obiectivelor şi bunurilor.

Poliţiştii au acţionat şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar pentru abateri în trafic au fost aplicate 253 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, peste 100 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificare de înmatriculare.

Au fost depistaţi doi bărbaţi care conduceau deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Primul, un bărbat de 43 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism pe strada Mihai Eminescu din Târgu Secuiesc. În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,82mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea şofer, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a fost identificat în trafic pe strada Jokai Mor din Sfântu Gheorghe, în timp ce conducea un autoturism. Acesta avea o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost confiscaţi şi 4 metri cubi de material lemnos.

Poliţiştii din Brăduţ au depistat în flagrant un tânăr de 23 de ani care a tăiat ilegal şi sustras patru arbori din pădurea satului Doboşeni. Materialul lemnos rezultat a fost confiscat, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Poliţiştii din Băţani au identificat şi ei un bărbat care transporta 11 arbori fără a avea documente de provenienţă şi transport. În urma verificărilor s-a stabilit că arborii au fost tăiaţi şi sustraşi din pădurea localităţii Băţani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de scoatere din rădăcini şi furt de arbori.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.