ACTUALITATE 18 decembrie 2015

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

de Covasna Media | 191 vizualizări

Încă de la începutul lunii decembrie, poliţiştii covăsneni desfăşoară zilnic acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de tăiere, furt, transport şi comercializare a materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun.

Miercuri, 16 decembrie, poliţiştii covăsneni au desfăşurat noi acţiuni de acest gen şi au identificat nereguli.

Pe raza localităţii Sânzieni a fost depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Vrancea, care transporta fără documente legale de provenienţă sau transport, 18 pomi de Crăciun, specia molid, aceştia nefiind marcaţi.

În consecinţă s-a luat măsura sancţionării contravenţionale potrivit Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi lucrătorilor silvici.

Tot în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii din Ghelinţa au identificat un bărbat de 43 de ani care în perioada 1-4 decembrie ar fi tăiat fără drept şi sustras opt arbori, dintr-o păşune împădurită ce aparţine Primăriei Ghelinţa. De asemenea, s-a stabilit că acesta ar fi sustras material lemnos provenit din doborâturi de fenomene naturale, tot din aceeaşi zonă.

În total poliţiştii au ridicat în vederea confiscării circa 48 de metri cubi de material lemnos în valoare de 5.000 de lei.

Bărbatul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În total poliţiştii au confiscat până acum 86 de pomi de Crăciun proveniţi din săvârşirea unor fapte ilegale, iar acţiunile pe această linie vor continua şi în perioada următoare.

Cetăţenii trebuie să ştie că pomii de Crăciun pot fi achiziţionaţi numai din puncte special autorizate pentru comercializarea acestora. La cumpărarea pomilor de Crăciun este obligatorie eliberarea bonului de casă, iar în cazul în care sunt achiziţionaţi 10 sau mai mulţi pomi, aceştia trebuiesc transportaţi cu aviz de însoţire.

Sancţiunile pentru transportul pomilor de Crăciun fără respectarea prevederilor legale pot ajunge, în cazul persoanelor fizice, până la 5.000 de lei, iar în cazul societăţilor comerciale până la 25.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.