ACTUALITATE 20 decembrie 2021

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar

de Covasna Media | 966 vizualizări

Siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, oamenii legii desfășurând frecvent activități pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială în care sunt implicați elevii.

Printre obiectivele urmărite de polițiști se regăsește prevenirea absenteismului școlar, prin identificarea elevilor care absentează nemotivat de la cursurile școlare.

Astfel, în data de 17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au efectuat verificări în zona unităților de alimentație publică (baruri, restaurante, cofetării etc.), în special a celor situate în proximitatea unităților de învățământ preuniversitar, de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Cu această ocazie au fost identificați un număr de 15 elevi, urmând se efectueze verificări pentru a se stabili situația concretă, respectiv, dacă aceștia absentau nemotivat de la cursurile școlare, dar și pentru a se dispune măsuri pentru prevenirea unor astfel de situații pe viitor.

Acțiuni similare vor fi organizate și în perioada următoare în vederea reducerii cazurilor în care elevii absentează nemotivat de la cursurile școlare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.