ACTUALITATE 18 noiembrie 2021

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

de Covasna Media | 838 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 12-14 noiembrie a.c., în urma activităților desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost aplicate 285 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 160 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la suma de 24.510 de lei.

În așteptarea sezonului rece, polițiștii vin cu o serie se recomandări pentru conducătorii de vehicule: 

În mod ideal călătoria ar trebui planificată din timp și efectuată într-o perioadă cât mai sigură. 

Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.  

Pentru a circula pe drumurile cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.  

Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

Este interzisă circulația trotinetelor electrice și a bicicletelor atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să o adapteze în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță. 

Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.