ACTUALITATE 7 mai 2015

Acţiuni de disciplinare a bicicliştilor şi căruţaşilor

de Covasna Media | 72 vizualizări

De la începutul acestui an şi până în prezent, la nivelul judeţului Covasna au fost înregistrate şase evenimente rutiere în care au fost implicaţi cu vinovăţie bicicliştii, în urma acestora rezultând decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor trei. Analiza datelor statistice relevă că evenimentele rutiere grave în care au fost implicaţi bicicliştii cunosc un trend ascendent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate cu două mai multe accidente.

Având în vedere acest fapt, dar şi că venirea primăverii îi face pe cetăţeni să prefere deplasarea pe două roţi în locul maşinii, poliţiştii covăsneni au intensificat activităţile pe linia respectării regulilor de circulaţie de către această categorie de participanţi la trafic.

În total, în cadrul acţiunii desfăşurate pe 5 şi 6 mai, au fost aplicate 172 de amenzi contravenţionale în valoare totală de peste 26.500 de lei, dintre acestea 47 fiind aplicate pentru abateri ale bicicliştilor în trafic.

De asemenea, în cadrul acestei acţiuni au fost vizaţi şi conducătorii de atelaje. Pentru abateri săvârşite de către această categorie de participanţi la trafic au fost aplicate 48 de amenzi.

Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă şi în perioada următoare.

Atenţie biciclişti!

•  Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, o persoană trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani şi să cunoască regulile de circulaţie;

•  Reglementările în vigoare prevăd obligaţia ca pe timpul nopţii şi în condiţii de vizibilitate redusă, bicicliştii să poarte vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumină albă, iar în spate cu lumină roşie;

•  Schimbarea direcţiei de mers se face numai după o temeinică asigurare şi semnalizare din timp a intenţiei de a vira;

•  Nu traversaţi carosabilul pe bicicletă, nici măcar pe trecerile pentru pietoni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.