ACTUALITATE 9 august 2021

Acțiuni de dezinsecție în centrul orașului Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 944 vizualizări

Luni, 9 august, după lăsarea întunericului, la Sfântu Gheorghe, vor avea loc noi operațiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, în zonele centrale ale orașului. Se recomandă evitarea zonelor vizate. 

După ce vineri autoritățile s-au ocupat de dezinsecție în zonele de periferie a municipiului, luni operațiunile se vor muta în centrul municipiului. Intervențiile se fac pe timpul nopții din două motive. Unul este acela de a proteja albinele de efectele substanțelor toxice utilizate, iar al doilea are legătură cu protejarea oamenilor. 

De asemenea, motivul pentru care se reiau constant operațiunile de dezinsecție este acela că, spre deosebire de alte dăți, anul acesta se intervine la nivelul solului. Pentru acţiune se folosesc pompe manuale, dar substanţele insecticide sunt împrăştiate şi din maşină. 

În timpul acțiunii, se vor folosi substanțe sub formă de ceață termică și soluții apoase. Substanţele folosite sunt Cypermetrin în cazul ţânţarilor (aviz nr. 3400BIO/18/12.24) şi Biotrin plus pentru căpuşe (aviz nr. 3226BIO/18/12.24). Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi au toate avizele necesare.

Reprezentanții municipalității le recomandă cetățenilor să evite zonele vizate, respectiv zonele centrale, pentru a nu inhala vaporii substanțelor folosite. Accesul este permis numai după aproximativ o jumătate de oră de la terminarea tratamentului. În caz de ploaie, acţiunile vor fi decalate cu o zi.

(Sursă: sfantugheorgheinfo.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.