ACTUALITATE 15 mai 2018

Acţiune preventivă a poliţiştilor rutieri pe raza judeţului

de Observatorul de Covasna | 726 vizualizări

În urma analizei efectuate de poliţiştii specializaţi asupra evenimentelor rutiere petrecute pe raza judeţului Covasna în perioada 01.01. – 30.04.2018, s-a constatat producerea a 30 de accidente grave soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 28 de persoane, respectiv rănirea uşoară a altor 14.

Din totalul acestora, 6 evenimente soldate cu rănirea gravă a 6 persoane şi rănirea usoară a altor 8 s-au produs pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, iar 3  accidente grave soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 5, respectiv rănirea uşoară a altor 2 persoane au avut drept cauză generatoare conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest context, în vederea reducerii riscului rutier şi aducerii situaţiei operative pe un trend descendent, în perioada 11.05-13.05.2018, pe raza judeţului Covasna au fost organizate şi desfăşurate acţiuni zilnice vizând combaterea celor 2 cauze generatoare de accidente grave.

La nivelul judeţului, au fost vizate următoarele obiective:

o Reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză;

o Identificarea şi tragerea la răspundere a celor care conduc autovehicule pe drumurile publice în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice;

o Impunerea respectării legii prin prezenţa activă în teren a lucrătorilor de poliţie rutieră.

În aceste activităţi au fost implicaţi 32 poliţişti şi utilizate 5 echipamente de măsurare a vitezei, fiind aplicate 175 sancţiuni contravenţionale, din care 104 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, alături de care au fost ridicate în vederea supendării dreptului de a conduce 5 permise de conducere.

Pe parcursul derulării activităţilor nu au fost semnalate evenimente deosebite, astfel de acţiuni urmând a se desfăşura şi în perioadele următoare.

Amplasarea radarelor pe raza judeţului în data de 15.05.2018

 

   15.05

 

DN 10

Înt. Buzăului

Brădet

Crasna

 

 

DN11–E 574

Chichiş

Ozun

Moacşa

Tg.Secuiesc

Tinoasa

DN12–E 578

Olteni

Malnaş

Micfalău

 

Bixad

Alte locaţii

 

Sf.Gheorghe

 

 

 

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.