ACTUALITATE 4 octombrie 2021

Acțiune în sistem integrat în zona Baraolt

de Covasna Media | 840 vizualizări

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Serviciul Rutier, Secția de Poliție Rurală Baraolt și Poliția Orașului Baraolt, sprijiniți de jandarmi și personal silvic au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, prevenirea și combaterea delictelor silvice precum și pentru prevenirea și combatarea abaterilor la regimul rutier de către conducătorii auto. 

Polițiștii au acționat și pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de COVID-19, precum și pentru respectarea normelor privind asigurarea securității persoanelor, bunurilor și valorilor.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza orașului Baraolt și a comunelor Belin, Aita Mare, Bățani, Brăduț și Vârghiș.

În cursul acțiunii au fost legitimate 98 de persoane și au fost controlate 51 de autoturisme, fiind aplicate 61 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 46.975 de lei dintre care 24 pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice și 17 pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

Pe linie silvică au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale fiind confiscată o cantitate de 17,462 m.c. cherestea răşinoase şi 36,824 m.c. lemn rotund în valoare totală de 16.744 de lei.

În cursul acțiunii s-a efectuat un control pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos la sediul și punctul de lucru al unui operator economic.

În urma comparării stocurilor faptice cu stocurile scriptice, s-au constatat diferențe în minus de material lemnos, lemn rotund și cherestea pentru care administratorul societății nu a putut face dovada legală privind expedierea, transportul, primirea și depozitarea materialului lemnos așa cum este stabilit conform normelor în vigoare.

În baza celor constatate, societății comerciale i-a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 12.000 de lei și s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.