ACTUALITATE 1 februarie 2022

Acțiune în sistem cascadă a polițiștilor rutieri: amenzi, permise reținute, certificate de înmatriculare retrase

de Covasna Media | 2963 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 29-30 ianuarie a.c., polițiștii covăsneni au desfăşurat, în colaborare cu Serviciul Rutier Bacău, o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului de viteză în sistem cascadă, pe DN11-E578.

În urma activităților desfășurate, polițiștii covăsneni au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 139 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 24 de permise de conducere, dintre care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 7 pentru depășire neregulamentară și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 90.335 de lei. 

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic și având în vedere condițiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 44 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 45 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.