ACTUALITATE 28 octombrie 2019

Acţiune de combatere a infracțiunilor la regimul silvic

de Covasna Media | 737 vizualizări

Polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna continuă acțiunile specifice în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În acest sens, la data de 24 octombrie a.c., polițiștii, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Județene Covasna, au organizat și executat o acțiune pe raza com. Micfalău și Bixad, efectuându-se un control pe linia circulației, transportului și comercializării materialului lemnos.

Exemplu:

Polițiștii covăsneni au procedat la oprirea regulamentară în trafic a unei autoutilitare ce transporta o cantitate de 40,74 mc lemn rotund esență rășinoase. Conducărorul autoutilitarei deținea avizele de însoțire aferente transportului în cauză, însă, procedându-se la verificarea materialului transportat în bazele de date specifice a rezultat faptul că  sortimentul de material lemnos era specificat lemn de foc rășinoase, deși în realitate autoutilitara transporta lemn rotund esență rășinoase.

Având în vedere cele constatate, față de operatorul economic transportator s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/ 2010.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.