ACTUALITATE 30 octombrie 2018

Acțiune cu efective mărite, pentru combaterea delictelor silvice

de Covasna Media | 362 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au organizat și desfășurat o acțiune în sistem integrat urmărindu-se, în principal, prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a normelor silvice.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 62 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 40.000 de lei. Dintre acestea, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, 19 pentru fapte de încălcare a prevederilor Legii 61/1991, iar 5 pentru delicte silvice.

În cadrul acestei acțiuni, în urma unui control efectuat la un depozit de materiale lemnoase de pe raza județului, polițiștii au descoperit nereguli, în sensul că a fost identificat un plus de peste 25 mc de material lemnos pentru care reprezentantul nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 de lei și au dispus confiscarea lemnului, continuând verificările pentru a stabili proveniența acestuia.

Totodată, polițiștii au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 41 de ani care, în noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza comunei Hăghig. Lemnul a fost descoperit de polițiști la locuința unei persoane din comună și a fost ridicat în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de material lemnos.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului forestier. În acest context, oamenii legii le recomandă cetățenilor să semnaleze către autorități transporturile de materiale lemnoase care par suspecte. De asemenea, legalitatea unui transport de material lemnos poate fi verificată inclusiv pe platforma on-line inspectorulpadurii.ro

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.