ACTUALITATE 1 martie 2022

Acțiune a polițiștilor pe DN 11: din 90 de sancțiuni, 76 au fost aplicate pentru depășirea limitei de viteză

de Covasna Media | 1654 vizualizări

Polițiștii acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, la data de 26.02.2022 polițiștii Serviciului Rutier Covasna împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au desfăşurat o acțiune pe DN11 – localitățile Chichiș, Ozun, Sântionlunca, Moacșa, Cernat, Tinoasa, Lunga, Lemnia și Brețcu,  pentru reducerea riscului rutier prin combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 39.815 lei, din care 76 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 13 sancțiuni pentru încălcarea altor prevederi ale OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză este de 37.815  de ei. 

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic și având în vedere condițiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.