ACTUALITATE 15 ianuarie 2010

Acte într-o zi cât alţii-n şapte

de Covasna Media | 583 vizualizări
Primăria Belin a făcut ieri aproape 200 de buletine noi, majoritatea pentru romi 15ian2010-belinPrimăria din Belin, împreună cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi Poliţia, au reuşit ieri un record în materie de întocmit acte – într­o singură zi au izbutit să facă aproape 200 de buletine – majoritatea pentru romi, dar şi copii de 14 ani sau alţi cetăţeni care aveau nevoie. Practic, Primăria s-a umplut de oameni dornici să-şi înnoiască buletinele de tip vechi sau să obţină altele în locul

Primăria Belin a făcut ieri aproape 200 de buletine noi, majoritatea pentru romi

15ian2010-belinPrimăria din Belin, împreună cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi Poliţia, au reuşit ieri un record în materie de întocmit acte – într­o singură zi au izbutit să facă aproape 200 de buletine – majoritatea pentru romi, dar şi copii de 14 ani sau alţi cetăţeni care aveau nevoie. Practic, Primăria s-a umplut de oameni dornici să-şi înnoiască buletinele de tip vechi sau să obţină altele în locul celor expirate sau deteriorate, iar pentru a reuşi asta au fost ajutaţi de şeful de post din comună, Kisgyörgy Tamás, de cei 3 reprezentanţi ai Evidenţei Populaţiei şi bineînţeles de angajaţii Primăriei.

Iniţiativa autorităţilor locale a pornit din dorinţa de a face ordine în actele oamenilor, cu atât mai mult cu cât aceştia ar trebui să vină 40 de km până la Sfântu-Gheorghe ca să şi le reînnoiască şi poate că nu mereu au norocul să şi reuşească în aceeaşi zi. De asemenea, fără buletine în regulă, se produc tot felul de încurcături şi neplăceri.

Astfel, unii aveau buletinele deteriorate, alţii expirate sau de tip vechi, unii şi-au schimbat certificatele de stare civilă, dar la finalul zilei toţi au plecat mulţumiţi. O nouă acţiune peste 2 săptămâni Primarul Siko Imre a afirmat că ieri au fost făcute 182 de buletine în Belin, iar peste două săptămâni va avea loc o nouă acţiune de acest gen, pentru ca toată comuna să fie pusă la punct la acest capitol.

„Atâtea acte nici nu ne gândeam că facem într-o singură zi. Am făcut repetiţii ca să fie totul în ordine. Peste două săptămâni mai facem o dată, separat pentru Belin şi Belin Vale, ca să nu fie aglomeraţie prea mare”, a spus primarul.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.