ACTUALITATE 24 martie 2013

Acoperişuri în flăcări

de Covasna Media | 528 vizualizări

Sâmbătă la prânz, dispeceratul ISU Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la acoperişul unui bar de pe strada Kós Károly din mun. Sf. Gheorghe.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la locul indicat şi a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Pompierii militari au localizat focarul şi au izolat incendiul pentru a împiedica extinderea flăcărilor la întreg acoperișul.

După aproximativ 12 ore, în jurul orelor 2:00, un alt apel la 112 anunța un incendiu produs la acoperișul unei case de locuit din localitatea Pachia.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sf. Gheoghe, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Telechia și Covasna au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

În urma incendiului au ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.

În ambele situații, cauza probabilă de incendiu o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pentru a evita aceste evenimente nefericite, ISU Covasna le reaminteşte cetăţenilor că trebuie să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor, cum ar fi curăţarea coşurilor de fum, tencuirea acestora în podul casei, izolarea lor faţă de elementele combustibile ale planşeelor şi lăsare unei distanţe de cel putin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.