ACTUALITATE 20 octombrie 2016

Acoperiş cuprins de flăcări la Arcuş

de Covasna Media | 895 vizualizări

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 03:18, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la acoperişul unei magazii din localitatea Arcuş.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, ce au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Flăcările se manifestau la acoperişul magaziei, a bucătăriei de vară, a garajului şi a adăpostului de animale confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă, cu posibilitate de propagare la casa de locuit şi anexele învecinate.

Pompierii militari au  izolat incendiul pentru a împiedica extinderea flăcărilor la construcţiile învecinate şi au salvat mai multe păsări şi animale mici.

De asemenea, salvatorii au scos din zona incendiată trei butelii de aragaz, înainte ca acestea să fie cuprinse de flăcări, îndepărtând astfel pericolul de explozie.

În urma intervenţiei ce a durat mai bine de patru ore, au ars acoperişul magaziei, a bucătăriei de vară, a garajului şi a adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, două tone de fân şi bunuri depozitate în interior.

Nu au existat victime omeneşti, iar cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major Tolvaj Marius

 

Teme articol: incendiu Arcus pagube
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.