ACTUALITATE 28 august 2018

Accidente rutiere pe drumurile din județul Covasna, în weekend

de Covasna Media | 902 vizualizări

Recomandări și sfaturi de la polițiști pentru evitarea implicării în accidente

Mai multe accidente rutiere au avut loc la sfârșitul săptămânii, pe raza județului Covasna.

Vineri după-amiază un bărbat de 64 de ani, care circula cu bicicleta pe DN 13E către Vâlcele, a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure și a fost acroșat de un autoturism ce se deplasa aceeași direcție. În urma impactului biciclistul a fost rănit ușor.

Sâmbătă, în jurul orei 13:30, o femeie de 33 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 103E, între Belin și Hăghig, nu a adaptat viteza de deplasare iar într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul și a intrat pe contrasens unde a lovit un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului o singură persoană a fost rănită grav, iar alte șapte, printre care patru minori cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, au suferit leziuni ușoare.

Tot sâmbătă, pe DJ 121A, un tânăr de 22 de ani aflat la volanul unui autoturism nu a păstrat o distanță de siguranță față de autovehiculul din fața sa, iar pentru a evita impactul cu acesta a virat la dreapta și s-a oprit într-un cap de pod. În urma evenimentului o tânără de 17 ani, pasageră în autoturism, a fost rănită ușor.

La Ozun, tot din cauză nepăstrării distanței de siguranță, o autoutilitară ce tracta o semiremorcă a lovit un autoturism care circula în fața sa, în urma impactului psagera din autoturism fiind rănită ușor.

Recomandări pentru prevenirea accidentelor:

Atenție bicicliști! Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic și purtați îmbrăcăminte în culori deschise, pentru a fi vizibili în trafic. Nu uitați că pe timpul nopții este obligatorie purtarea îmbrăcăminții cu elemente fluorescent-reflectorizante, iar bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător.

Pentru conducătorii auto: circulați cu multă prudență, mai ales atunci când întâlniți bicicliști în trafic, adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de trafic și de drum, iar pentru un plus de siguranță măriți distanța între autovehiculele aflate în mers.

De asemenea, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să semnalizeze din timp și să se asigure temeinic înainte de a efectua orice manevră (depășire, viraj la stânga sau la dreapta), mai ales dacă în spate sunt alte autovehicule.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.