ACTUALITATE 14 noiembrie 2016

Accidente rutiere la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 449 vizualizări

Atenție! Centura de siguranță salvează vieți!

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.40, pe DN 12 la km 8, a avut loc un accident rutier grav.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că un tânăr de 28 de ani, aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul și a ieșit în afara părții carosabile unde s-a răsturnat. În urma acestui eveniment, pasagerul aflat pe locul din dreapta, care nu purta centura de siguranță, a fost grav rănit.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

Un alt accident a avut loc în dimineața zilei de 11 noiembrie 2016, în jurul orei 04:40. Șoferul unui autoturism, un bărbat de 61 de ani, care circula pe DN 11, a pierdut controlul asupra direcției de mers pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat în albia râului Oituz. În acest caz, șoferul, care purta centura de siguranță, a suferit răni ușoare.

Duminică în jurul orei 15:20, pe  DN 11, în apropierea localităţii Dalnic, a avut loc un alt accident. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 31 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a ieșit în afara carosabilului unde s-a răsturnat. În urma acestui eveniment, șoferul, care purta centura de siguranță, a suferit răni ușoare.

Polițiștii atrag atenția asupra importanței purtării centurii de siguranță, aceasta fiind obligatorie atât pentru șofer cât și pentru pasagerii care călătoresc în autovehicule prevăzute cu sisteme de siguranță. În cazul unui accident rutier, centura de siguranță poate face diferența între viață și moarte.

La data de 12 noiembrie 2016, în localitatea Aita Medie a avut loc un alt accident rutier. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 46 de ani aflat la volanul unui autoturism, a acroșat un minor de 11 ani care circula pe partea dreaptă a carosabilului. În urma acestui eveniment minorul a fost rănit ușor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le recomandă șoferilor prudență la volan și atenție sporită, mai ales dacă observă copii pe marginea drumului sau pe carosabil. Totodată, le recomandăm părinților să nu își lase copiii nesupravegheați, să discute cu ei și să le explice faptul că strada nu este loc de joacă.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.