ACTUALITATE 26 ianuarie 2011

A plătit prejudiciul de 75.000 de lei după ce a fost prins de poliţişti cu ţigări netimbrate

de Covasna Media | 69 vizualizări
Joi noapte, poliţiştii de la Serviciul Rutier Covasna au oprit în trafic pe raza comunei Turia un autoturism pentru un control de rutină. În urma percheziţiei efectuate, poliţiştii au găsit 6500 de pachete de ţigări (130.000 ţigarete) netimbrate, fabricate în Ucraina, neintroduse în circuitul fiscal al României cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000 de lei reprezentând taxe vamale, accize şi TVA. Şoferului în vârstă de 32

Joi noapte, poliţiştii de la Serviciul Rutier Covasna au oprit în trafic pe raza comunei Turia un autoturism pentru un control de rutină. În urma percheziţiei efectuate, poliţiştii au găsit 6500 de pachete de ţigări (130.000 ţigarete) netimbrate, fabricate în Ucraina, neintroduse în circuitul fiscal al României cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000 de lei reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

Şoferului în vârstă de 32 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe i s-a indiponibilizat maşina şi i s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă şi evaziune fiscală.

Inspectorii Direcţiei Judeţene de Accize şi Opreţiuni Vamale Covasna au calculat valoarea exactă a prejudiciului cauzat, suma fiind de 75.375 de lei, bani lipsă de la bugetul de stat al României.

Suspectul de evaziune fiscală şi contrabandă a plătit integral prejudiciul cauzat astfel a fost scos de sub urmările penală, de asemenea s-a ridicat şi măsura de indisponibilizare a maşinii acestuia.

Poliţiştii continuă activitatea de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, dar şi a contrabandei de orice fel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
butrebista, 26 ianuarie 2011
Nu avea nume?Sau o fi secret?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.