ACTUALITATE 29 ianuarie 2020

A picat etilotestul

de Covasna Media | 1569 vizualizări

La data de 27.01.2020 în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ghidfalău, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Ghidfalău, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 ani. 

Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În sensul celor prezentate anterior, atragem atenția asupra faptului că prin conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice conducătorii de vehicule se expun unui pericol grav. 

Consumul de alcool incetinește reacțiile și îngerunează percepția stimulilor exteriori afectând capacitatea conducătorilor de vehicole de a reacționa rapid la situații limită.

Totodată prezența alcoolului în organism creează conducătorilor auto o senzație de falsă siguranță, crescând considerabil riscul producerii evenimentelor rutiere. 

Reiterăm faptul că aceste fapte pot avea consecințe deosebit de grave în ceea ce privește conducătorii auto, pasagerii care se deplasează împerună cu aceștia și ceilalți participanți la trafic.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice nu este tolerată de legislația rutieră în vigoare:

  • Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: (...)conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
  • Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

Conduceți responsabil! Manifestați respect pentru viața dumnavoastră și a celor din jur! NU CONDUCEȚI SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE!

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.