ACTUALITATE 20 ianuarie 2021

A început vaccinarea personalului din Armată

de Daniela Luca | 1110 vizualizări

Militarii covăsneni au centrul de vaccinare la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”

Imunizarea voluntară anti-COVID-19 a început marți și în rândul militarilor covăsneni. Aceștia sunt vaccinați la centrul organizat la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”. În total, aici au ajuns 180 de doze de vaccin, urmând ca această cantitate să fie suplimentată. 

În total, 60 de militari s-au imunizat pe parcursul zilei de marți, la centrul de vaccinare organizat la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”. 

La acest centru se poate vaccina atât personalul Ministerului Apărării Naționale, cât și veteranii de război, pensionarii militari și familiile acestora, informează comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe și al Centrului Militar Județean, locotenent colonelul Dorin Neagu. 

Până marți, 180 de doze au ajuns la centrul de vaccinare, iar deocamdată nu se știe câte persoane vor fi imunizate în total. 

„La momentul acesta funcționăm în sprijinul Direcției de Sănătate Publică cu acel Call Center vaccinare cu 10 posturi care ajută populația civilă la planificat și planifică personalul militar propriu. Am și deschis centrul de vaccinare, iar astăzi au sosit vaccinurile și am demarat activitatea. Astăzi 60 de persoane se vaccinează, urmând ca zilele de mâine și poimâine să fie pline. Pentru astăzi am avut 10 fiole, adică 60 de doze de vaccin și astăzi am mai primit pentru mâine și poimâine încă 20, adică doze pentru 120 de persoane. Din estimări, presupunem că undeva în jur de 800 de persoane vor fi de la din Ministerul Apărării, adică din Unitățile Militare din Garnizoană și de la CMJ, Centrul Militar Județean inclus și rezerviștii voluntari, care au peste 60 de ani și intră în a doua etapă de vaccinare la noi”, ne-a spus responsabilul de acțiune, maiorul Ciprian Onuț. 

Totodată, militarii covăsneni vor oferi, în caz de nevoie, sprijin organizatoric pentru transportul vaccinurilor. 

„Fiecare hotărăște pentru el dacă se vaccinează sau nu. Și la noi, la militari, marea majoritate se vaccinează, dar sunt și persoane care momentan nu pot sau nu vor să o facă. Mesajul nostru ar fi că vaccinarea reprezintă o încercare de revenire la normalitate”, a mai spus maiorul Ciprian Onuț. 

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID a început luni în județul Covasna în trei centre amenajate în marile orașe - Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna, conform directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP), Ágoston László. Fiecare centru are alocate câte 60 de doze de vaccin pe zi. 

STS a transmis luni că „în perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până luni, 18 ianuarie, orele 15:30, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 300.109 persoane din etapa a II-a de vaccinare (159.288 adulți peste 65 ani, 68.146 persoane cu afecțiuni cronice și 72.675 angajați din domenii esențiale)”.

Sursa foto: CMJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.