ACTUALITATE 16 martie 2010

A început trimiterea în şomaj a angajaţilor Seconf

de Covasna Media | 331 vizualizări

Ziua de 15 martie le-a adus angajaților de la Seconf Brețcu depunerea actelor necesare pentru intrarea în şomaj. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a fost înştiințată la începutul acestei luni cu privire la concedierea, de către Seconf, a 157 dintre cei 172 de angajați. Practic, societatea va mai păstra pe lista salariaților doar personalul de pază, închizându-şi activitatea din cauza lipsei de comenzi care să-i permită funcționarea.

În stadiul de preconcediere, AJOFM a fost înştiințată de către Seconf pentru pregătirea documentației necesare, urmând ca intrarea în şomaj propriu-zis să se realizeze cu data de 1 aprilie. Directorul AJOFM Covasna, Dorel Lungu, a declarat că Seconf a inițiat discuții cu alte societăți de confecții din județ, astfel încât o parte dintre cei ce vor fi trimişi în şomaj să fie plasați către acestea, însă există slabe şanse ca aceştia să fie angajați.

„Am purtat discuții şi cu cei de la conducerea Secuiana din Târgu Secuiesc, societate ce este acționar la Seconf şi care a oferit acesteia din urmă din comenzile sale; cu toate acestea, nu s-a reuşit blocarea trimiterii în şomaj, deoarece respectivele comenzi nu ar fi fost de ajuns”, a mai explicat Dorel Lungu.

 

Monica Vajna

Teme articol: AJOFM şomaj Seconf
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.