ACTUALITATE 12 mai 2015

A doua victorie consecutivă pentru Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu în cadrul clasei 9

de Covasna Media | 189 vizualizări

Csongor Szabo-Marcus Andreoiu - Raliul Aradului 2015 - 01

Csongor şi Marcus au reeditat rezultatul de la prima etapă a sezonului de raliuri, urcând şi pe podiumul categoriei maşinilor cu 2 Roţi Motrice

Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu au debutat în sezonul 2015 al Campionatului Naţional de Raliuri cu o victorie la Raliul Braşovului, la finalul lunii martie. Rezultatul excelent de pe asfaltul braşovean a oferit încredere echipajului, cei doi pornind în Raliul Aradului hotărâţi să obţină o nouă victorie şi să îşi consolideze poziţia de lideri. De această dată, suprafaţa de rulare a fost macadamul, dar lupta pentru victorie a fost la fel de strânsă, principalii adversari fiind echipajele formate din Alex Ardelean/Horaţiu Baltador şi Radu Necula/Adrian Temeş.

Csongor şi Marcus au decis că victoria este posibilă doar dacă vor ataca de la bun început şi au reuşit să obţină de trei ori victoria de specială şi două poziţii secunde dintr-un total de 5 probe programate în prima zi de concurs. Cu o evoluţie tot mai rapidă cu fiecare probă specială, echipajul avea vineri seara un avans de 26 de secunde în faţa contracandidaţilor, la o primă vedere suficient de mare, dar ziua secundă urma să programeze speciale lungi şi mult mai dure. Am pornit pe cartea atacului de pe prima probă specială şi am reuşit să ne impunem în faţa adversarilor. Deşi pe prima specială Suzuki-ul nostru nu a fost la fel de stabil pe cât ne-am fi dorit, am reuşit ca pe a treia probă să avem o evoluţie perfectă din punctul nostru de vedere. Ştim că pe primele două probe puteam mai mult, dar prima zi ne-a dat încredere că o nouă victorie este posibilă”, a spus Csongor la finalul primei zile de concurs.

Csongor Szabo-Marcus Andreoiu - Raliul Aradului 2015 - 21

Ziua secundă a programat două bucle identice, formate din trei speciale distincte, printre care şi regina raliului, „Nadas”, în lungime de aproape 22 de kilometri. Echipajul a pornit cu obiectivul clar de a-şi consolida avansul din prima zi în faţa adversarilor. Cu două probe în care au obţinut timpi în primele trei echipaje la clasa 9, Csongor şi Marcus au încheiat prima buclă de sâmbătă cu un avans mărit, de 36 de secunde, în faţa celui de-al doilea clasat. Dar cursa nu era încă încheiată: suprafaţa ultimelor trei probe speciale a avut de suferit de la prima trecere, macadamul fiind suficient de dur pentru a exista riscul ca problemele tehnice să apară. Din acest motiv, Csongor şi Marcus au redus uşor ritmul, beneficiind de un avans suficient.

După 11 probe speciale, Szabó şi Andreoiu au reuşit o nouă victorie în CNR, a doua în acest sezon, reuşind să se impună cu doar 4,3 secunde în faţa celui de-al doilea clasat. Această clasare a adus echipajului şi un nou podium în cadrul clasamentului maşinilor cu 2 Roţi Motrice, o performanţă identică cu cea de la Braşov. Ziua secundă a adus o luptă de zile mari cu adversarii noştri de la clasa 9. A fost un duel până pe ultima probă specială, dar la final am reuşit o nouă victorie. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat şi de ritmul avut la Arad, în ciuda unor probleme tehnice minore în ziua secundă”, a spus Csongor la finalul Raliului Aradului.

„E un început extraordinar de sezon, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Sezonul este lung şi suntem optimişti. Cele două victorii de la Braşov şi Arad ne dau încredere şi sperăm la un rezultat bun şi la Tulcea, unde concurenţa va fi şi mai mare, odată cu revenirea lui Vlad Cosma”, a încheiat Csongor.

Csongor Szabo-Marcus Andreoiu - Raliul Aradului 2015 - 10

La fel ca la Braşov, echipajul pleacă de la Arad cu maximul de puncte în cadrul clasei 9 şi cu bronzul în cadrul maşinilor cu 2 Roţi Motrice. Csongor şi Marcus se află în prezent la conducerea clasei 9, cu un avans de 20 de puncte, în timp ce în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice se află pe poziţia a treia, după două echipaje care concurează pe maşini superioare.

Următorul raliu în calendarul Campionatului Naţional este Danube Delta Rally, ce va avea loc pe macadamul din jurul oraşului Tulcea, în perioada 4-6 iunie. La fel ca Arad Rally, etapa tulceană face parte din calendarul European Rally Trophy, fiind un raliu internaţional de importanţă europeană.

Echipajul Szabó Csongor / Marcus Andreoiu este susţinut în sezonul 2015 de Ferroli România, Instal-Dac, Instal Carpatica, Alisca Vending, A-Trans, Gother Service, Szabóék şi Brenntag.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 30 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 15 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.