ACTUALITATE 6 iulie 2022

A crescut cantitatea de deşeuri electronice şi sticle colectate de TEGA

de Covasna Media | 1048 vizualizări

Dacă anul trecut TEGA a colectat 90.135 kg de deșeuri electronice în prima jumătate a anului, anul acesta cantitatea a crescut: 96.523 kg au fost colectate de compania publică de gestionare a deșeurilor.

„Ne așteptam la o scădere în acest domeniu, deoarece am rămas deja fără televizoarele vechi, mari și electrocasnicele grele, iar în paralel există şi un program național care vizează echipamentele electronice. Cu toate acestea, creșterea este foarte pozitivă, la fel ca și faptul că am ajuns la 2.219 familii în acest mod. Mai există o veste bună, care este din nou încurajatoare pentru mine: în prima jumătate a anului am colectat de două ori mai multă sticlă decât anul trecut, de la 252.881 kg, cantitatea totală aproape s-a dublat, ajungând la 423.454 kg, cu 7.200 de persoane care au colectat sticlă faţă de 4.620 de clienți anul trecut, ceea ce reprezintă, de asemenea, o creștere semnificativă”, a detaliat directorul TEGA, Máthé László.

Potrivit acestuia, clienții apreciază promoțiile care le oferă ceva în schimb și, în acest sens, doza de 0,5 litri de bere pentru 5 kg de sticle este foarte populară. TEGA continuă să sublinieze că atâta timp cât mobilierul vechi, saltelele și anvelopele sunt acceptate în mediul rural în timpul campaniei de colectare a deșeurilor, în Sfântu Gheorghe acestea pot fi depuse la Depozitul de deșeuri de pe strada Energiei nr. 2 sau prin programare la numărul de telefon 0267 310 123, astfel TEGA le va ridica gratuit din faţa blocului sau a casei.

„A doua parte a campaniei de colectare va începe ca de obicei de la Bixad, pe 18 iulie, urmată de Micfalău pe 19 iulie, apoi de Malnaş pe 20 iulie și așa mai departe”, a mai spus Máthé László.

Dintre rezultatele din prima jumătate a anului, se remarcă comunele Brăduţ, cu 12.997 kg de sticle colectate de la 318 clienți, Reci, cu 12.305 kg de sticle colectate de la 213 clienți și Ghelinţa, unde 262 de persoane au colectat 17.120 kg de sticle. Potrivit lui Máthé László, rezultatele sunt proporționale cu populația în majoritatea cazurilor, dar primarii din comunele menționate mai sus merită, de asemenea, laude pentru contribuția lor activă la promovarea campaniei de colectare. Până în prezent, TEGA a colectat 33.083 kg de anvelope și mai multe camioane încărcate cu saltele și mobilier.

TEGA S.A., Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.