ACTUALITATE 17 martie 2020

Şofer reţinut 24 de ore pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor

de Covasna Media | 2988 vizualizări

La data de 14.03.2020, în jurul orelor 04:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baraolt, în timp ce efectuau controlul traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe D.C. 38.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, continuându-și deplasarea, reușindu-se oprirea acestuia pe D.C. 38 cu ajutorul unui alt echipaj de poliție.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 de ani, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere și numerele de înmatriculare ale autoturismului sunt false, întrucât aparțineau unui tractor care este radiat din data 11.10.2018.

Conducătorul auto a declarat că autoturismul i-a fost încredințat spre conducere de către un bărbat de 49 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Împotriva acestuia s-a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Cercetările sunt continuate față de conducătorul auto, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, față de bărbatul care i-a încredințat autoturismul, polițiștii au extins cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere .

Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.