ACTUALITATE 5 februarie 2019

Şofer prins conducând cu 73 km/h peste limita admisă

de Covasna Media | 908 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează și pentru menținerea siguranței pe arterele rutiere și reducerea riscului rutier. În perioada 1-3 februarie au fost desfășurate acțiuni pe raza județului în acest sens, iar în urma activităților desfășurate au fost constatate 220 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate și sancțiuni. Au fost reținute cinci permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. 

În cadrul acțiunilor polițiștii au depistat un bărbat care conducea un autoturism pe raza municipiului Târgu Secuiesc, deși avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt bărbat a fost identificat de polițiști circulând pe DN 11B, între Valea Seacă și Sânzieni, cu o viteză de 163 km/h, cu 73 km/h peste limita admisă pe sectorul de drum respectiv. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă contravențională și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Polițiștii le recomandă în continuare șoferilor să adopte o conduită preventivă atunci când circulă pe drumurile publice și să respecte regulile de circulație. La sfârșitul acestei săptămâni, pe raza județului au avut loc trei evenimente rutiere soldate cu rănirea ușoară a 7 persoane, printre care și doi minori de 3 și, respectiv, 8 ani. Acestea s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.