ACTUALITATE 23 iunie 2020

Încercarea de a ascunde urmele unui accident – o mică „telenovelă”

de Covasna Media | 1936 vizualizări

La data de 21.06.2020, în jurul orelor 07:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ghidfalău, au fost sesizați despre faptul un autoturism care era parcat în afara părții carosabile, a fost avariat de către un conducător auto care a părăsit locul evenimentului rutier.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma unor activități specifice au stabilit următoarele:

În jurul orelor 07:00, un tânăr de 23 de ani ar fi condus un autoturism din direcția localității Reci, iar întrucât nu ar fi adaptat o viteză corespunzătoare la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcției intrând în coliziune cu un alt autoturism parcat, după care ar fi părăsit locul accidentului.

Acesta și-ar fi continuat deplasarea cu autoturismul până la intersecția DJ121/A cu DJ121/E, unde ar fi pierdut din nou controlul asupra direcţiei de deplasare răsturnându-se într-un șanț.

Întrucât autoturismul a rămas imobilizat în șanț, tânărul s-ar fi deplasat pedestru până la un sediul unui operator economic de unde ar fi sustras un încărcător telescopic pe care l-ar fi condus până la locul accidentului de unde a ridicat autoturismul din șanț, repunând-ul pe partea carosabilă, după care a condus utilajul înapoi la sediul firmei.

Un tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, pentru a ascunde urmele accidentului, în timp ce conducătorul auto înapoia utilajul, ar fi pornit autoturismul conducându-l pe DJ 121/A către localitatea Pădureni, abandonându-l pe un teren viran, loc în care a fost identificat de către polițiști

Ambii conducători au fost identificați și testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 1,50 mg/l, alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 23 de ani și 0,99 mg/l, alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 19 ani.

În consecință, aceștia au fost conduși la o unitate medicală unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, și furt în scop de folosință, față de tânărul de 23 de ani;

- conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, față de tânărul de 19 de ani.

(Sursa: IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.