ACTUALITATE 31 octombrie 2022

Încep lucrările pe strada Pava de Sus din Covasna

de Covasna Media | 572 vizualizări

În următoarele săptămâni, Gospodărie Comunală SA va lucra pe strada Pava de Sus din orașul Covasna, unde va fi pusă la punct rețeaua de canalizare.

Potrivit coordonatorului centrului regional Covasna, Bicskei Lóránd, conducta de canalizare în lungime de 1,3 km este o „datorie” care va fi „achitată” cu bucurie. În cele mai multe cazuri, atât apa potabilă, cât și cea uzată, sunt transportate prin rețea cu ajutorul unor pompe, însă în cazul străzii Pava de Sus altitudinea ridicată permite funcționarea gravitaţională, astfel încât riscul de defecțiune este mai scăzut.

Bicskei a mai explicat că această conductă ar urma să fie conectată la rețeaua de canalizare existentă, în vecinătatea ieșirii din oraș spre Târgu Secuiesc. Potrivit acestuia, valoarea totală a lucrărilor, finanțate de Consiliul Local Covasna, este de 484.582 de lei, iar termenul de execuție este de puțin sub un an, întrucât predarea trebuie să aibă loc în octombrie 2023.

Lóránd Bicskei a mai precizat că procesul adesea dificil de achiziționare a materialelor a fost deja finalizat, iar conductele și alte elemente necesare au fost deja livrate, astfel încât lucrările pot fi demarate la începutul lunii noiembrie. La fel ca în cazul tuturor lucrărilor care implică și conducte, vremea rece ar putea fi un obstacol, dar operatorul regional nu se așteaptă la probleme majore.

După prognoze nu ar trebui să existe probleme majore de trafic, iar săpăturile de pe partea carosabilă vor fi puține, aceasta fiind o condiție necesară pentru racordarea caselor. În plus, durata lucrărilor este scurtă, de obicei acestea putând fi finalizate într-o zi.

Gospodărie Comunală SA – Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

ANUNŢ DE PARTICIPARE

Acum 3 ore, 16 minute

Anunț de participare

Acum 20 ore, 58 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.