ACTUALITATE 1 august 2022

Încă un semn că urmează demolarea fostului Hotel Bodoc: o antenă a rețelei de telefonie va fi relocată

de Diana Pantelimon | 987 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în cea mai recentă ședință, din 28 iulie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea relocării antenei de telefonie Orange de pe fostul Hotel Bodoc pe terasa superioară a clădirii Direcției de Finanțe Publice Municipale. Demontarea antenei va trebui efectuată până la data de 15 septembrie a.c.

„Din cauza demolării Hotelului Bodoc, Orange România dorește să mute antena care se găsește, în prezent, pe hotel. Va fi mutată pe clădirea Direcției de Finanțe Municipale, acolo a găsit loc și ne pare bine că aceasta încape acolo.

Demolarea antenei trebuie realizată de către societate până pe 15 septembrie a.c., în conformitate cu actul adițional de modificare a contractului de închiriere. Noul contract de închiriere va fi valabil până la 1 martie 2027. Societatea va plăti chiria de 1.000 de euro pentru ambele locații în parte, până la finalizarea mutării antenei“, a precizat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, în cadrul ședinței.

Relocarea releului în zona centrală a orașului este de o importanță însemnată pentru menținerea serviciilor de calitate, se mai arată în documentele oficiale.

„Având în vedere intenția Municipiului Sfântu Gheorghe de a demola imobilul „Fostul Hotel Bodoc“, unde este amplasată o antenă de telecomunicații și un container, înaintea începerii lucrărilor, Orange Romania S.A. are obligația să demonteze instalațiile. În vederea menținerii calității serviciului de telecomunicații, aceste aparate trebuie relocate la o altă locație, Orange România S.A a identificat un alt imobil situat în str. Oltului nr. 2, proprietate privată a Municipiului Sfântu Gheorghe, unde există spațiul și condiții necesare pentru a permite relocarea acestor antene. Având în vedere că ambele imobile sunt amplasate în centrul orașului, se propune menținerea chiriei de 1000 euro/lună și prelungirea contractului de închiriere până la data de 31.03.2027“, se arată în raportul de specialitate privind modificarea contractului de închiriere între Municipiul Sfântu Gheorghe și Orange România S.A.

Durata contractului poate fi apoi prelungită prin acordul părților, cu renegocierea prețului, potrivit actului adițional.

Anul trecut, la finele lunii noiembrie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru obiectivul de investiții „Demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc”. Potrivit actelor, demolarea ar putea costa aproximativ 3 milioane de lei.

Aceleași acte arătau că demolarea se va face treptat, prin mijloace mecanizate, astfel încât să nu influențeze clădirile învecinate și să nu prezinte nici un risc pentru acestea.

În locul care va rămâne liber după demolare, autoritățile locale, Consiliul Județean Covasna și Fundația Sapientia ar vrea să construiască un centru multicultural modern.

Reamintim că fostul Hotel Bodoc a fost construit în perioada 1971-1972. În 2003, omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie l-a cumpărat, împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul”. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a cumpărat în anul 2014 construcția abandonată de foștii proprietari, cu suma de 745.000 de euro.

Sursa foto: Arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.