ACTUALITATE 29 ianuarie 2021

Încă un pas pentru reabilitarea DJ 114, între Sânzieni și Lemnia

de Daniela Luca | 957 vizualizări

Documentația trebuie să fie realizată până la finele anului, spun reprezentanții CJ Covasna 

În ședința ordinară a Consiliului Județean Covasna, de joi, 28 ianuarie, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitarea și modernizarea DJ 114 Sânzieni-Lemnia”. CJ Covasna a accesat fonduri europene pentru a întocmi proiectele și studiile necesare pentru această investiție, a precizat președintele instituției, Tamás Sándor.  

Chiar dacă deocamdată nu se știe când și ce sume se vor investi în modernizarea DJ114, nici măcar dacă se va obține sau nu finanțare europeană, reprezentanții CJ Covasna spun că vor să se asigure că proiectul este pus la punct. 

„În cadrul programului operațional de asistență tehnică am avut posibilitatea de a primi bani pentru proiectarea obiectivelor, obiective care vor fi construite în baza finanțărilor din ciclul de finanțare 2021-2027. Ideea proiectului este să nu începem proiectarea abia când încep și finanțările din perioada 2021-2027, ci să fim pregătiți, să avem proiectul și să putem începe direct construirea obiectivelor. În cadrul acestui proiect am depus două proiecte din care unul a fost câștigător. Este drumul 114 care leagă comuna Lemnia cu Sânzieni și este un drum care a fost asfaltat, dar nu a mai fost asfaltat de foarte mult timp. Pentru a realiza acest proiect avem și un termen. Termenul este 31 decembrie 2021. (...) În faza asta trebuie să aprobăm nota conceptuală și tema de proiectare ca să ne asigurăm că putem ține acest termen”, a spus vicepreședintele CJ Covasna, Jakab István-Barna. 

În documentația proiectului se arată că pe lângă modernizare, prin această investiție se dorește introducerea în județ a ,,traficului smart”, în urma căruia timpul necesar pentru parcurgerea celor 19,2 km se va reduce cu 20% și traficul va fi adaptat mai optim la condițiile meteo. Totodată, se dorește implementarea unui sistem de iluminat ,,smart” pe tot traseul drumului județean DJ114 și amplasarea unor stații de încărcare pentru mașinile electrice. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.