ACTUALITATE 25 octombrie 2019

Încă 201.000 de lei pentru Dispeceratul Integrat 112 din județul Covasna

de Covasna Media | 1319 vizualizări

Suma a fost aprobată la rectificarea bugetară a Consiliului Județean 

Bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna pentru construirea Dispeceratului Integrat 112 a fost majorat cu încă 201.000 de lei. Decizia a fost aprobată în ședința ordinară pe luna octombrie a Consiliului Județean Covasna de joi, 24 octombrie. 

În mod concret, suma repartizată prin rectificare bugetară se referă la „executarea lucrărilor de reparații curente a pavilionului nr. 1”. 

Solicitarea noastră a fost de suplimentare a bugetului alocat în acest an, care depășește 550.000 de lei până în prezent, cu încă 200.000 de lei pentru construirea Dispeceratului Integrat. Aici vom aduce la comun toate structurile de ordine publică, poliție, jandarmerie, ISU și ambulanță. În momentul de față, preluarea apelurilor la 112 o face fiecare agenție de la sediul propriu. Ne dorim să eficientizăm răspunsul pe care îl furnizăm către cetățenii care apelează numărul unic de urgență, astfel încât să fim mai prompți, mai repede prezenți. Orice minut contează, atât din punctul nostru de vedere, al salvatorilor, cât și al cetățenilor. Minutele înseamnă viață. (...) Ideea unui dispecerat unic nu este nouă. Ea funcționează deja în alte județe, ca Mureș sau Hunedoara. După evenimente nefericite de care știți și dumneavoastră, în curând se împlinesc patru ani de la Colectiv și alte evenimente din sudul țării unde s-a stabilit că nu s-a procedat corect, a revenit în discuție această nevoie de a lucra integrat”, a spus joi, în plenul Consiliului Județean reunit la Comandău, comandantul ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea. 

Centrul în care vor fi integrate toate structurile care gestionează apelurile de urgenţă la numărul 112 va funcționa în incinta sediului ISU Covasna. Planul autorităților este să finalizeze investiția în acest an. 

Tot la rectificare bugetară s-a vorbit joi și despre un proiect european finanțat cu 280.000 de lei pentru dotarea cu echipamente de recuperare a Centrului de Reabilitare Baraolt, din structura DGASPC, și de încă 25.000 de lei pentru bugetul Ansamblului de Dansuri Trei Scaune. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.