ACTUALITATE 7 februarie 2020

În atenţia covăsnenilor stabiliţi în Marea Britanie

de Covasna Media | 3381 vizualizări

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna aduce la cunoștința celor interesați următoarele:

Acordul de Retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană a fost aprobat de către autoritățile britanice și UE și a intrat în vigoare sâmbătă, 1 februarie 2020

Potrivit prevederilor Acordului, perioada 1 februarie - 31 decembrie 2020 constituie perioadă de tranziție. 

În perioada de tranziție, Regatul Unit (Marea Britanie - UK) va continua să aplice legislația Uniunii Europene (UE) dar nu mai are reprezentare în instituțiile UE.

Începând cu data de 31 ianuarie 2020, ora 2400, Marea Britanie este considerată stat terț. 

Cetățenii UE care au intrat în UK înainte de Brexit și intenționează să rămână în această țară după data de 31 decembrie 2020, trebuie să solicite acordarea statutului de rezident de tip „settled” sau „pre-settled”.

Cetățenii europeni și membrii lor de familie care au locuit în UK o perioadă neîntreruptă de 5 ani înainte de data solicitării rezidenței, sunt considerați „settled status”.

Cetățenii europeni, care până la data de 31 decembrie 2020 au locuit în UK o perioadă mai scurtă de 5 ani,  au statut de „pre-settled” și pot aplica pentru statutul de „settled”.

Informații suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 0040 267 312157, sau se găsesc pe site-ul www.anofm.ro>AJOFM Covasna>Comunicare>Materiale informative.

(Sursa AJOFM Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.