ACTUALITATE 9 decembrie 2019

9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție marcată prin gala de premiere a concursului de scurtmetraje anticorupţie (SMART)

de Covasna Media | 1106 vizualizări

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Covasna va organiza marți, 10 decembrie a.c., începând cu ora 17.00, gala de premiere a filmelor înscrise în prima ediţie a concursului județean de filme de scurt metraj SMART (ScurtMetraje Anticorupție Realizate cu Telefonul), la Cinema Arta by Cityplex din municipiul Sfântu Gheorghe. 

La gala de premiere sunt invitați toți cei care s-au înscris în concurs, alături de susținătorii lor și de cei care doresc să vadă filmele cu tematică anticorupție realizate de elevii de liceu din județul Covasna. 

Pe lângă filmele realizate de concurenți, se vor proiecta și spoturi realizate de Direcția Generală Anticorupție în campanii de prevenire a corupției desfășurate până la acest moment. 

Prin acest concurs, D.G.A. a urmărit, iar filmele înscrise în concurs dovedesc faptul că a reușit într-o bună măsură, să conștientizeze tinerii cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, să transmită atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora. 

D.G.A mulţumeşte pentru implicare şi eforturi tuturor partenerilor care au contribuit la reușita acestui concurs: Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Banca Transilvania – Sucursala Covasna, Asociația Pedagogilor Români din Județul Covasna și Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe.

Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

(Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.