ACTUALITATE 23 aprilie 2009

80 de firme din ţară şi din străinătate participă la Expo Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 129 vizualizări
Aproximativ 80 de firme din ţară şi străinătate îşi prezintă produsele şi serviciile şi caută parteneri de afaceri, colaboratori, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Expo Sfântu-Gheorghe, deschisă ieri la Sala Sporturilor din strada Vânătorilor. Acoperind domenii din cele mai diverse – prestări servicii, auto, turism, construcţii, textile, produse de uz casnic, servicii energetice, comercializare de echipamente medicale şi altele –

Aproximativ 80 de firme din ţară şi străinătate îşi prezintă produsele şi serviciile şi caută parteneri de afaceri, colaboratori, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Expo Sfântu-Gheorghe, deschisă ieri la Sala Sporturilor din strada Vânătorilor.

Acoperind domenii din cele mai diverse – prestări servicii, auto, turism, construcţii, textile, produse de uz casnic, servicii energetice, comercializare de echipamente medicale şi altele – firmele prezente la Expo sunt jumătate din ţară şi jumătate din străinătate, respectiv din Ungaria şi Slovacia.

Organizatorul evenimentului, Ordog Lajos, a declarat că din cele de 80 de firme prezente la eveniment, 30 sunt din Ungaria, 8-10 din Slovacia şi restul din ţară.

„La automobile este mai greu, maşini sunt din belşug, firmele sunt mai puţine faţă de anul trecut”, a declarat Ordog. Potrivit acestuia, ca dimensiune a evenimentului criza nu se simte foarte tare, însă se aşteptau la o participare mai mare din partea firmelor din ţară.

Conducerea ASIMCOV îşi explică prezenţa în număr mare a firmelor din Ungaria şi Slovacia - jumătate din totalul celor prezente - prin faptul că probabil acestea fie sunt mai afectate de criză şi caută piaţă, fie este vorba despre un interes mai mare al străinilor.

O noutate în acest an la Expo o reprezintă o demonstraţie turistică de călărit, prezentată de două firme locale din Arcuş şi Valea Crişului. Scopul este de a promova turismul de acest gen, prin demonstraţii de călărit cai sau ponei.

Expo Sfântu-Gheorghe se află la cea de-a XVII-a ediţie şi este organizată în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe, pe durata a patru zile. Cea de-a doua zi va consta într-o întâlnire la Incubatorul de Afaceri, cu tematica colaborării cu intreprinzătorii, investiţii, colaborarea cu judeţul Bekes. ASIMCOV a şi câştigat un proiect de colaborare cu CCI din judeţul Bekes, iar la această primă întâlnire care va avea loc la Sfântu-Gheorghe vor fi analizate sursele de finanţare şi posibilităţile de dezvoltare în cele două regiuni. Discuţiile vor cuprinde totodată şi teme privind sursele de energie regenerabilă. În cea de-a treia zi a evenimentului Expo, Centrul de Afaceri din judeţul Heves şi ASIMCOV organizează o discuţie despre „Cum să devii european”, în cadrul căreia se va discuta despre dezvoltarea concurenţială a firmelor, relaţii de colaborare, posibilităţi de investiţii şi altele. Expoziţia din Sfântu-Gheorghe se va încheia cu un seminar despre clustere şi importanţa înfiinţării acestora în mai multe domenii – construcţii, prelucrare lemn, turism, managementul deşeurilor, energie regenerabilă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.