ACTUALITATE 3 februarie 2013

75 de ani de volei în judeţul Covasna

de Covasna Media | 868 vizualizări

75 de ani de volei în judeţul CovasnaPasiunile şi hobby-urile fiecăruia dintre noi au constituit, dintotdeauna, modalitatea de a ne dezvolta personalitatea şi de a crea noi oportunităţi  de comunicare şi relaţionare într-o comunitate, în funcţie de idealurile comune şi de resursele pe care le avem la dispoziţie.

Astfel, în judeţul nostru există, deopotrivă, entuziaşti promotori ai sportului şi remarcabili profesionişti care ne aduc mereu noi şi noi bucurii, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă n sala de sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

Începând cu ora 10, cei pasionaţi de volei, unul dintre cele mai iubite sporturi de echipă, au sărbătorit 75 de ani de activitate în judeţul Covasna, cum altfel decât printr-un meci demonstrativ şi printr-o festivitate de premiere, care s-au încheiat cu un snack party în moderna cantină – restaurant a Colegiului ce a găzduit mica reuniune sportivă.

Ca un arc peste timp, meciul demonstrativ a prilejuit întâlnirea celor care fac parte din generaţii diferite, jucătorii având vârste cuprinse între 20 şi... 70 de ani, ca şi spectatorii prezenţi, practicanţi înfocaţi ai acestui sport, acum sau... odinioară. Echipele au fost aplaudate, ovaţionate, s-au imortalizat scene de neuitat, iar la final a fost câştigător voleiul covăsnean, fiindcă toţi jucătorii au primit din partea Direcţiei judeţene pentru sport şi tineret Covasna diplome menite să sublinieze continuarea acestei tradiţii timp de 75 de ani pe meleagurile noastre.

75 de ani de volei 2013 - 1

După discursul profesorului de educaţie fizică şi sport Valkovschi Géza, care a făcut un scurt istoric al voleiului covăsnean, un emoţionant remember al celor care l-au iniţiat, l-au practicat şi l-au dezvoltat aducând premii cu care ne mândrim, au fost depănate frumoase şi nostalgice amintiri, păstrate de seniorii noştri şi transmise, astfel, celor care au preluat ştafeta.

Snack-ul din finalul reuniunii a fost posibil datorită bunăvoinţei conducerii Colegiului şi unor sponsori generoşi, noi, organizatorii, mulţumindu-le şi pe această cale pentru reuşita originalului memento sportiv de suflet.

P.S. Ca un semnal de alarmă, avem însă regretul că în ultima perioadă acest nobil sport a pierdut teren în judeţul nostru, tot mai puţini tineri practicându-l.

Profesor Ligia-Dalila Ghinea

Teme articol: CNMV volei covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.